Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus
Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten, een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt. Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus
Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten, een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt. Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgette
40 g selderij
320 g Princes tonijnstukken in zonnebloemolie
40 g ongezouten roomboter
40 g bloem
400 ml halfvolle melk
250 g ricotta
250 g verse lasagne all’uovo
450 g fijne diepvries tuinerwten
75 g geraspte belegen kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)