Gepofte aardappels met knoflooktopping
Aan de slag
Aardappels schoonboenen, inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels afgedekt met keukenhanddoek ca. 10 minuten laten nagaren. Kipfilet in ca. 16 stukjes van ca. 5 cm snijden. Halve ui snipperen, rest in 8 stukken snijden. Tomaatjes laten uitlekken en 4 el olie opvangen. Aan satéprikkers afwisselend ui, kip en tomaatjes prikken. Spiesjes met 1 el opgevangen olie bestrijken. Grillpan verwarmen en spiesjes in 10 min. gaar en bruinbakken. Knoflook boven bewust light uitpersen. Rest van gedroogde tomaatjes fijnsnijden en door bewust light mengen. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. Rest van olie, azijn, zout en peper tot dressing roeren. Sla met gesnipperde ui, wortel en dressing mengen. Gepofte aardappels aan bovenzijde insnijden, met wat zout bestrooien en met knoflooktopping, sla en spiesjes serveren.
Gepofte aardappels met knoflooktopping
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schoonboenen, inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels afgedekt met keukenhanddoek ca. 10 minuten laten nagaren. Kipfilet in ca. 16 stukjes van ca. 5 cm snijden. Halve ui snipperen, rest in 8 stukken snijden. Tomaatjes laten uitlekken en 4 el olie opvangen. Aan satéprikkers afwisselend ui, kip en tomaatjes prikken. Spiesjes met 1 el opgevangen olie bestrijken. Grillpan verwarmen en spiesjes in 10 min. gaar en bruinbakken. Knoflook boven bewust light uitpersen. Rest van gedroogde tomaatjes fijnsnijden en door bewust light mengen. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. Rest van olie, azijn, zout en peper tot dressing roeren. Sla met gesnipperde ui, wortel en dressing mengen. Gepofte aardappels aan bovenzijde insnijden, met wat zout bestrooien en met knoflooktopping, sla en spiesjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote aardappels
1 schaal kipfilet
2 uien
10 gedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
100 g bewust light met olijfolie
1 krop ijsbergsla
2 eetlepels azijn
1 zakje peen julienne
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan