Kipspiesen met knoflookbrood
Aan de slag
Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Ananassap (uit blik) met ketjap aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Knoflook boven ketjap-ananassap uitpersen. Oven op 200°C voorverwarmen. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in blokjes snijden. Ananas in stukken snijden. Bosui in stukken van 3 cm snijden. Tomaten schoonmaken, twee stuks in parten snijden, andere in blokjes. Kipfilet, ananas, parten tomaat en bosui aan satéstokjes rijgen. Spiesen met ananas-ketjapmarinade bestrijken. Spiesen op barbecue in ca. 8 min gaargrillen, regelmatig met marinade bestrijken en keren. Rest van marinade nogmaals verhitten en blokjes tomaat toevoegen. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren en met sla mengen. Spiesen met warme saus, sla en knoflookbrood serveren.
Kipspiesen met knoflookbrood
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Ananassap (uit blik) met ketjap aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Knoflook boven ketjap-ananassap uitpersen. Oven op 200°C voorverwarmen. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in blokjes snijden. Ananas in stukken snijden. Bosui in stukken van 3 cm snijden. Tomaten schoonmaken, twee stuks in parten snijden, andere in blokjes. Kipfilet, ananas, parten tomaat en bosui aan satéstokjes rijgen. Spiesen met ananas-ketjapmarinade bestrijken. Spiesen op barbecue in ca. 8 min gaargrillen, regelmatig met marinade bestrijken en keren. Rest van marinade nogmaals verhitten en blokjes tomaat toevoegen. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren en met sla mengen. Spiesen met warme saus, sla en knoflookbrood serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje ananasschijven
50 ml ketjap
1 teentje knoflook
1 rol knoflookbrooddeeg
1 schaal kipfilet
3 bosuitjes
3 tomaten
3 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel azijn
1 zak ijsbergsla
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue