Gebakken aardappelsalade en gegrild gehakt
Aan de slag
Aardappels wassen, in dikke plakken snijden (niet schillen) en 15 min. koken. Afgieten en een beetje droogdeppen. In koekenpan olie verhitten en aardappels bruinbakken. Iets laten afkoelen. Bestrooien met zout. Ondertussen slabladeren lostrekken, wassen en drogen. Tomaat in partjes snijden. Bosuitjes (ook groen) in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In schaal mayonaise mengen met azijn, salademix, knoflook en 1/2 tl peper. Warme gebakken aardappels erdoor scheppen. Sla en tomaat op vier borden leggen, aardappels erover scheppen. Plakjes gehakt oprollen en erbij leggen. Bosui erover strooien.
Gebakken aardappelsalade en gegrild gehakt
hoofdgerecht
null personen
628 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels wassen, in dikke plakken snijden (niet schillen) en 15 min. koken. Afgieten en een beetje droogdeppen. In koekenpan olie verhitten en aardappels bruinbakken. Iets laten afkoelen. Bestrooien met zout. Ondertussen slabladeren lostrekken, wassen en drogen. Tomaat in partjes snijden. Bosuitjes (ook groen) in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In schaal mayonaise mengen met azijn, salademix, knoflook en 1/2 tl peper. Warme gebakken aardappels erdoor scheppen. Sla en tomaat op vier borden leggen, aardappels erover scheppen. Plakjes gehakt oprollen en erbij leggen. Bosui erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg nieuwe aardappels
3 eetlepels (olijf)olie
1 krop sla
1 tomaat
1 zakje bosuitjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels azijn
1 pakje salademix
1 pakje gegrild gehakt