Salade met geroosterde groene asperges
Met dit heerlijke voorgerecht heb je je portie groente alvast binnen.
Aan de slag
Klop in een kommetje olie, sherry en azijn tot een dressing. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm. van de asperges. Was de asperges.
Laat goed uitlekken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Keer regelmatig. Maak op de borden een bedje van radicchiosalade. Leg de asperges erop en bestrooi met peper en zout. Sprenkel dressing erover. Serveer met gebraden vlees of vis.
Salade met geroosterde groene asperges
Met dit heerlijke voorgerecht heb je je portie groente alvast binnen.
bijgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop in een kommetje olie, sherry en azijn tot een dressing. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm. van de asperges. Was de asperges.
Laat goed uitlekken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Keer regelmatig. Maak op de borden een bedje van radicchiosalade. Leg de asperges erop en bestrooi met peper en zout. Sprenkel dressing erover. Serveer met gebraden vlees of vis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 el (olijf)olie
1 el sherry
1 el azijn
1 teen knoflook
500 g verse groene asperges
200 g radicchio rode sla