Salade met groene asperges en ansjovis
Aan de slag
Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 min. staan zodat ze wat minder zout smaken.
Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 min. staan.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord. Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Serveer direct.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Salade met groene asperges en ansjovis
null personen
105 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 min. staan zodat ze wat minder zout smaken.
Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 min. staan.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord. Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml volle melk
46 g ansjovisfilets in olie in blik
1 venkelknol
½ citroen
250 g verse groene asperges
2 el traditionele olijfolie
40 g rucola