Salade met groene asperges en ansjovis
bewaar
bewaar

Salade met groene asperges en ansjovis

15 min. bereiden / 45 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 min. staan zodat ze wat minder zout smaken.

Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 min. staan.

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord. Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Serveer direct.

serveertipLekker met ciabatta.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met groene asperges en ansjovis

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig