Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
Aan de slag
In keukenmachine brood verkruimelen; overdoen in kom. In keukenmachine pijnboompitten met spinazie, peterselie, ham en boter fijnmalen. Eieren, citroenrasp en zout en peper met spinaziemengsel door broodkruim roeren.
In grote koekenpan olie verhitten en lamsracks in 2 min. rondom bruinbakken. Lamsracks met zout en peper bestrooien en in braadslede leggen. Bovenkant van vlees met mosterd insmeren, spinaziemengsel erover verdelen en goed aandrukken. Vlees tot gebruik gekoeld bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 °C en lamsracks op kamertemperatuur laten komen. Lamsracks in oven in 8-10 min. gaar laten worden. Uit oven in aluminiumfolie verpakt nog 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen botjes door in plakken snijden. Lekker met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas (Feestproduct van AH Excellent*).
Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine brood verkruimelen; overdoen in kom. In keukenmachine pijnboompitten met spinazie, peterselie, ham en boter fijnmalen. Eieren, citroenrasp en zout en peper met spinaziemengsel door broodkruim roeren.
In grote koekenpan olie verhitten en lamsracks in 2 min. rondom bruinbakken. Lamsracks met zout en peper bestrooien en in braadslede leggen. Bovenkant van vlees met mosterd insmeren, spinaziemengsel erover verdelen en goed aandrukken. Vlees tot gebruik gekoeld bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 °C en lamsracks op kamertemperatuur laten komen. Lamsracks in oven in 8-10 min. gaar laten worden. Uit oven in aluminiumfolie verpakt nog 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen botjes door in plakken snijden. Lekker met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas (Feestproduct van AH Excellent*).
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak bladspinazie
3 sneetjes oud witbrood
65 g pijnboompitten
1 zakje verse peterselie
100 g Ardennerham
50 g roomboter
2 eieren
1 eetlepel geraspte citroenschil
6 eetlepels olijfolie
4 schaaltjes lamsracks
4 eetlepels pittige mosterd
Dit heb je nodig
keukenmachine
aluminiumfolie