Bietenbouillon met mierikswortelroom
Aan de slag
Bietjes dun schillen en 1 biet in plakken snijden. Twee derde van stoneleeks in grove stukken snijden. Fond met 400 ml water in pan schenken. Plakken biet en stukjes stoneleek toevoegen. Geheel aan de kook brengen, vuur lager zetten en bouillon afgedekt 20 min. zachtjes laten sudderen. Intussen met meloenbolletjeslepel uit ander biet 12 bolletjes scheppen. Rest van stoneleeks in luciferdunne reepjes van 5 cm lengte snijden. In kommetje mierikswortel met zure room mengen. Bouillon met citroensap, zout en peper op smaak brengen en zeven. Bouillon, bietenballetjes, stoneleekreepjes en mierikswortelroom tot gebruik gekoeld bewaren.
Bouillon met bietenbolletjes zachtjes verwarmen. Hete bouillon over vier diepe borden verdelen; in elk bord 3 bolletjes biet scheppen. Soep met stoneleeks garneren. Aan tafel in midden van elk bord lepel mierikswortelroom scheppen.
Bietenbouillon met mierikswortelroom
voorgerecht
null personen
90 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Bietjes dun schillen en 1 biet in plakken snijden. Twee derde van stoneleeks in grove stukken snijden. Fond met 400 ml water in pan schenken. Plakken biet en stukjes stoneleek toevoegen. Geheel aan de kook brengen, vuur lager zetten en bouillon afgedekt 20 min. zachtjes laten sudderen. Intussen met meloenbolletjeslepel uit ander biet 12 bolletjes scheppen. Rest van stoneleeks in luciferdunne reepjes van 5 cm lengte snijden. In kommetje mierikswortel met zure room mengen. Bouillon met citroensap, zout en peper op smaak brengen en zeven. Bouillon, bietenballetjes, stoneleekreepjes en mierikswortelroom tot gebruik gekoeld bewaren.
Bouillon met bietenbolletjes zachtjes verwarmen. Hete bouillon over vier diepe borden verdelen; in elk bord 3 bolletjes biet scheppen. Soep met stoneleeks garneren. Aan tafel in midden van elk bord lepel mierikswortelroom scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 gekookte bieten
1 zakje stoneleeks
1 pot paddestoelenfond
3 theelepels geraspte mierikswortel
125 ml zure room
2 eetlepels citroensap
Dit heb je nodig
meloenbolletjeslepel