Koude bietensoep
Aan de slag
Schil de bietjes, snijd ze in stukken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de bouillon, azijn en ijsblokjes toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in glaasjes en garneer vlak voor serveren met wat zure room.
algemeenLiever vegetarisch? Vervang de vleesbouillon dan door
groentebouillon.
algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de
koelkast.
Koude bietensoep
voorgerecht
null personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bietjes, snijd ze in stukken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de bouillon, azijn en ijsblokjes toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in glaasjes en garneer vlak voor serveren met wat zure room.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal gekookte bieten
500 ml vleesbouillon
2 el rodewijnazijn
8 ijsblokjes
1 bekertje zure room
Dit heb je nodig
blender