Borsjt met wodkaroom
Aan de slag
Doe de geraspte bietjes met de suiker, gemberpoeder, azijn en de mosterd in een kom en laat de smaken minimaal 30 min. op elkaar inwerken. Doe het mengsel in een pan, voeg de kippenbouillon toe, meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bietjes nog 5 min. zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de zure room los met de wodka en royaal met (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de soep in diepe kommen en schep in iedere kom een lepel wodkaroom. Lekker met roggebrood of geroosterd bruinbrood en een glaasje ijskoude wodka. Als garnering kun je een aardappelchipje in de borsjt steken.
Borsjt met wodkaroom
voorgerecht
null personen
130 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de geraspte bietjes met de suiker, gemberpoeder, azijn en de mosterd in een kom en laat de smaken minimaal 30 min. op elkaar inwerken. Doe het mengsel in een pan, voeg de kippenbouillon toe, meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bietjes nog 5 min. zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de zure room los met de wodka en royaal met (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de soep in diepe kommen en schep in iedere kom een lepel wodkaroom. Lekker met roggebrood of geroosterd bruinbrood en een glaasje ijskoude wodka. Als garnering kun je een aardappelchipje in de borsjt steken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal gekookte bieten
1 tl suiker
1 tl gemberpoeder
1 el balsamicoazijn
½ el dijonmosterd
750 ml kippenbouillon
1 bekertje zure room
2 el wodka
Dit heb je nodig
staafmixer