Eikenbladsalade met kippenlevertjes
Aan de slag
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
null personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
300 g koolraap
1 theelepel gedroogde salie
100 ml kippenbouillon
4 kippenlevers
4 plakken runderrookvlees
2 eetlepels balsamicoazijn
100 g eikenbladslamelange
50 g roquefort
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
wok