Salade met geroosterde venkel en roquefort
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden. In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen. Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien. Helft van citroensap en 2 el olie erover sprenkelen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 min. beetgaar roosteren. Af en toe omscheppen. Venkel laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van citroensap met 2 el olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen. Venkel en walnoten erover verdelen. Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen. Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
Salade met geroosterde venkel en roquefort
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden. In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen. Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien. Helft van citroensap en 2 el olie erover sprenkelen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 min. beetgaar roosteren. Af en toe omscheppen. Venkel laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van citroensap met 2 el olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen. Venkel en walnoten erover verdelen. Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen. Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 takje rozemarijn
50 g walnoten
0 grof zeezout
0 citroenpeper
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 zak eikenbladslamelange
100 g roquefort
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 25 cm)