Salade met geroosterde venkel en roquefort
bewaar
bewaar

Salade met geroosterde venkel en roquefort

15 min. bereiden / 8 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden. In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen. Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien. Helft van citroensap en 2 el olie erover sprenkelen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 min. beetgaar roosteren. Af en toe omscheppen. Venkel laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van citroensap met 2 el olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen. Venkel en walnoten erover verdelen. Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen. Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.

algemeenVan dit gerecht is makkelijk een hoofdgerecht te maken door 'm rijker te maken. Rooster dan met de venkel ook 100 gram groene aspergetips of haricots verts mee en neem wat meer roquefort.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met geroosterde venkel en roquefort

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig