Torentje van geitenkaas en salade
Aan de slag
filodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. filodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen filodeeg en aandrukken. Bovenkant filodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.
Bakplaat in midden van oven schuiven en filodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. filochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van filochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond filotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.
Torentje van geitenkaas en salade
voorgerecht
null personen
460 kcal
75 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
filodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. filodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen filodeeg en aandrukken. Bovenkant filodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.
Bakplaat in midden van oven schuiven en filodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. filochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van filochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond filotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak filobladerdeeg
2 eierdooiers
1 zakje verse bieslook
0 grof zeezout
50 g walnoten
200 g zachte honing-geitenkaas
0 witte peper
4 eetlepels olijfolie extra vierge
½ eetlepel ciderazijn
1 zak rucola slamelange
1 appel
2 eetlepels citroensap
Dit heb je nodig
bakpapier
1 grote of 2 kleine bakplaten