Witlofsalade met geitenkaas en walnoten
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van ⅔ van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met een mes er tussenuit kunt wippen. Halveer de rest van de sinaasappel en pers uit. Schil de kiwi's en snijd ze in partjes.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in een schaal. Schep de partjes sinaasappel en kiwi erdoor. Snijd de geitenkaas in plakjes en meng door de salade. Snijd de bieslook in stukjes en meng erdoor.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olijf- en walnootolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Witlofsalade met geitenkaas en walnoten
bijgerecht
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van ⅔ van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met een mes er tussenuit kunt wippen. Halveer de rest van de sinaasappel en pers uit. Schil de kiwi's en snijd ze in partjes.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in een schaal. Schep de partjes sinaasappel en kiwi erdoor. Snijd de geitenkaas in plakjes en meng door de salade. Snijd de bieslook in stukjes en meng erdoor.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olijf- en walnootolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 perssinaasappels
2 kiwi's
4 stronken witlof
150 g zachte geitenkaas
25 g verse bieslook
3 el extra vierge olijfolie
2 el walnootolie
1 tl dijonmosterd
1 el vloeibare honing
55 g ongebrande walnoten