Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis
Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis is alles wat je nodig hebt voor een herfstige salade.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Klop de mosterd, honing en azijn met een garde glad in een grote mengkom. Giet de olie er in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.
Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de selderij fijn.
Meng het witlof, de bleekselderij, ¾ van de walnoten, appel, kaas, selderij en rozijnen met de dressing. Bestrooi met de rest van de walnoten.
Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis
Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis is alles wat je nodig hebt voor een herfstige salade.
bijgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Klop de mosterd, honing en azijn met een garde glad in een grote mengkom. Giet de olie er in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.
Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de selderij fijn.
Meng het witlof, de bleekselderij, ¾ van de walnoten, appel, kaas, selderij en rozijnen met de dressing. Bestrooi met de rest van de walnoten.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongebrande walnoten
1 el grove mosterd
1 el vloeibare honing
2 el appelciderazijn
5 el extra vierge olijfolie
4 stronken witlof
4 stengels bleekselderij
1 Elstar appel
150 g Zaanlander oud 48+
15 g verse selderij
50 g rozijnen