Geroosterde fruits de mer
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten, weggooien. Zeewolffilet in stukken snijden. Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen. Ovengrill voorverwarmen. Braadslede met wat olie bestrijken. Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen. Halve citroen erboven uitknijpen. Met zeezout en citroenpeper bestrooien. Knoflook boven kommetje uitpersen. Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren. Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 min. roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan. Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).
Geroosterde fruits de mer
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten, weggooien. Zeewolffilet in stukken snijden. Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen. Ovengrill voorverwarmen. Braadslede met wat olie bestrijken. Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen. Halve citroen erboven uitknijpen. Met zeezout en citroenpeper bestrooien. Knoflook boven kommetje uitpersen. Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren. Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 min. roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan. Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g reuzengarnalen
1 kg verse mosselen
200 g zeewolffilet
1½ citroen
250 g cherry trostomaten
5 eetlepels olijfolie extra vierge
0 grof zeezout
0 citroenpeper
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
braadslede