Pommes Mazenod (aardappelgratin)
bewaar
bewaar

Pommes Mazenod (aardappelgratin)

30 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Aardappels 15 min. koken, afgieten, laten uitdampen en in dunne plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 100 °C. Slagroom met knoflook, 100 g van de gruyère en peper en zout op smaak mengen. Van aardappelplakjes driekwart in ovenschaal overdoen. Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Achtergehouden deel van aardappelplakjes dakpansgewijs erop leggen en rest van kaas erover strooien. Gratin in midden van oven in ca. 1 uur en 30 min. bruin en gaar bakken. Met aluminiumfolie afdekken als gratin te donker wordt.

algemeen* Dit is geen standaard aardappelgratin, maar een familierecept die al generaties lang op deze manier wordt gemaakt; met 750 ml slagroom. U kunt ook minder slagroom gebruiken: 250 ml ipv. 750 ml. En dit recept wordt door de familie altijd op een lage lage temperatuur (100 °C) in de oven gebakken. Als u dat wilt, kan kan de oventemperatuur ook op 200 °C.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pommes Mazenod (aardappelgratin)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig