Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone
Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de aubergines schoon, snijd in dunne plakken en bestrooi met zout. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. en laat uitlekken.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Roer de mascarpone door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Roer de tomatensaus door de spaghetti en schep de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de helft van de aubergines erop en dek af met een laag spaghetti. Verdeel het gehakt erover en leg de rest van de aubergines erop. Dek weer af met een laag spaghetti. Zet de schotel afgedekt in de oven en laat in 20 min. gaar worden. Verwijder de laatste 10 min. het deksel om de spaghetti te laten kleuren.
Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone
Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de aubergines schoon, snijd in dunne plakken en bestrooi met zout. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. en laat uitlekken.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Roer de mascarpone door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Roer de tomatensaus door de spaghetti en schep de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de helft van de aubergines erop en dek af met een laag spaghetti. Verdeel het gehakt erover en leg de rest van de aubergines erop. Dek weer af met een laag spaghetti. Zet de schotel afgedekt in de oven en laat in 20 min. gaar worden. Verwijder de laatste 10 min. het deksel om de spaghetti te laten kleuren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g spaghetti
2 aubergines
1 ui
5 el traditionele olijfolie
250 g rundergehakt
200 g mascarpone
450 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter