Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
Aan de slag
In pan ui en knoflook in olie 3 min. zachtjes bakken. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 min. meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen, 5 min. zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
hoofdgerecht
null personen
25 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan ui en knoflook in olie 3 min. zachtjes bakken. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 min. meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen, 5 min. zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
3 trostomaten
½ zakje verse Italiaanse kruidenmix
3 vleesbouillontabletten
300 ml droge witte wijn
Dit heb je nodig
wijde fonduepan met rechaud
metalen schepnetjes