Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette
Aan de slag
In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Knoflook 1 min. meebakken. Tomaten en kruiden toevoegen en mengsel ca. 3 min. zachtjes bakken, regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen en soep 5 min. zachtjes doorkoken. Intussen grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes courgette bestrijken met 1 el olie en in grillpan in 2 min. beetgaar roosteren met mooi streeppatroon, plakjes halverwege keren. Brood in broodrooster roosteren. Sneetjes bedruppelen met 1 el olie en in blokjes snijden. Blokjes brood en courgette over vier borden verdelen. Hete soep op smaak brengen met peper en op brood en courgette scheppen. Kaas erover strooien.
Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette
voorgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Knoflook 1 min. meebakken. Tomaten en kruiden toevoegen en mengsel ca. 3 min. zachtjes bakken, regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen en soep 5 min. zachtjes doorkoken. Intussen grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes courgette bestrijken met 1 el olie en in grillpan in 2 min. beetgaar roosteren met mooi streeppatroon, plakjes halverwege keren. Brood in broodrooster roosteren. Sneetjes bedruppelen met 1 el olie en in blokjes snijden. Blokjes brood en courgette over vier borden verdelen. Hete soep op smaak brengen met peper en op brood en courgette scheppen. Kaas erover strooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 rijpe trostomaten
½ zakje verse Italiaanse kruiden
2 vleesbouillontabletten
150 g courgette
4 sneetjes grof volkorenbrood
50 g pittige kaas
Dit heb je nodig
grillpan