Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
Aan de slag
Shoarmakruiden, helft van sjalot en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 16 langwerpige rolletjes vormen en deze enigszins plat drukken. In koekenpan 4 el olie verhitten en gehaktrolletjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. In andere koekenpan rest van sjalot in 2 el olie zachtjes glazig bakken. Cayennepeper, amandelschaafsel en saffraan erdoor mengen. Honing en enkele eetlepels water toevoegen en saus nog even verwarmen. Gehaktrolletjes met honingsaus serveren, bijvoorbeeld bij couscous en komkommer-muntsalade.
Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Shoarmakruiden, helft van sjalot en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 16 langwerpige rolletjes vormen en deze enigszins plat drukken. In koekenpan 4 el olie verhitten en gehaktrolletjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. In andere koekenpan rest van sjalot in 2 el olie zachtjes glazig bakken. Cayennepeper, amandelschaafsel en saffraan erdoor mengen. Honing en enkele eetlepels water toevoegen en saus nog even verwarmen. Gehaktrolletjes met honingsaus serveren, bijvoorbeeld bij couscous en komkommer-muntsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 theelepels shoarmakruiden
2 sjalotten
500 g rundergehakt
6 eetlepels olijfolie
½ theelepel cayennepeper
1 zakje amandelschaafsel
1 envelopje saffraan
300 ml vloeibare honing