Biefstuk met balsamico-honingsaus
Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje.
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 13 min. goudbruin en gaar. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min beetgaar. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 2 min mee. Giet de groenten af.
Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.
Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Biefstuk met balsamico-honingsaus
Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 13 min. goudbruin en gaar. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min beetgaar. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 2 min mee. Giet de groenten af.
Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.
Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
900 g aardappelpartjes
350 g verse haricots verts
450 g diepvries tuinerwten
4 biefstukken
1 sjalot
3 el vloeibare honing
75 ml aceto balsamico di Modena