Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen
Aan de slag
Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Doe ⅔ van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon). Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om. Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.
Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen
null personen
265 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Doe ⅔ van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon). Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om. Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g verse groene aspergetips
20 g ongebrande hazelnoten
75 g blauwe bessen
1½ el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
2 tl vloeibare honing
2 el traditionele olijfolie
180 g zachte verse geitenkaas
100 g misticanza
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker