Gepofte rode ui in wijnsiroop
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.
Gepofte rode ui in wijnsiroop
bijgerecht
null personen
170 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g grof zeezout
4 rode uien
1 flesje rode wijn
3 eetlepels suiker
100 g blauwaderkaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter