Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui is heerlijk op je boterham met kaas, door de salade, op een taco, bij een stamppot of een burger. Je hoort het al, eigenlijk is-ie lekker bij heel veel gerechten.
Aan de slag
Kook de pot in ruim water in 15 min. uit. Snijd ondertussen de ui heel dun. Dit gaat goed met een mandoline, maar kan ook met een scherp mes. Doe de azijn, suiker, het water en het zeezout in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe, zodat de suiker en het zout goed oplossen.
Doe de ui en het laurierblad in de uitgekookte, hete pot en voeg het hete azijnmengsel toe. Doe de pot direct dicht en laat op kamertemperatuur afkoelen. Wacht 1 dag tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui is heerlijk op je boterham met kaas, door de salade, op een taco, bij een stamppot of een burger. Je hoort het al, eigenlijk is-ie lekker bij heel veel gerechten.
bijgerecht
null porties
30 kcal
10 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Kook de pot in ruim water in 15 min. uit. Snijd ondertussen de ui heel dun. Dit gaat goed met een mandoline, maar kan ook met een scherp mes. Doe de azijn, suiker, het water en het zeezout in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe, zodat de suiker en het zout goed oplossen.
Doe de ui en het laurierblad in de uitgekookte, hete pot en voeg het hete azijnmengsel toe. Doe de pot direct dicht en laat op kamertemperatuur afkoelen. Wacht 1 dag tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rode uien
250 ml rodewijnazijn
3 el rietsuiker
100 ml water
1 tl grof zeezout
1 laurierblad
Dit heb je nodig
mandoline
weckpot (à 500 ml)