Rode ui in limoensap
Minder fan van rauwe ui? Marineer 'm dan in limoensap, zout en suiker. Hoe langer de ui marineert, hoe zachter-ie wordt.
Aan de slag
Snijd de uien in halve flinterdunne ringen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zeezout en de rietsuiker in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 15 min. staan tot de ui zacht en zoetzuur is.
Rode ui in limoensap
Minder fan van rauwe ui? Marineer 'm dan in limoensap, zout en suiker. Hoe langer de ui marineert, hoe zachter-ie wordt.
bijgerecht
null personen
25 kcal
5 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve flinterdunne ringen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zeezout en de rietsuiker in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 15 min. staan tot de ui zacht en zoetzuur is.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
2 limoenen
1 tl zeezout
1 tl rietsuiker