Ovenschotel met roomkaas en ham
Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes. Maak de tomaat en courgette schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de roomkaas met peper naar smaak. Klop de eieren met roomkaas, peper en zout los.
Leg in de ovenschaal de aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat. Schenk het kaasmengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
Ovenschotel met roomkaas en ham
Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes. Maak de tomaat en courgette schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de roomkaas met peper naar smaak. Klop de eieren met roomkaas, peper en zout los.
Leg in de ovenschaal de aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat. Schenk het kaasmengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 gedroogde tomaten in olie
2 tomaten
400 g courgettes
250 g verse roomkaas naturel
1 tl 4-seizoenenpeper
2 middelgrote eieren
700 g aardappelschijfjes
200 g hamreepjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (2l)