Ovenschotel met geitenkaas
Serveer deze verwennerij met verse rucola.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
Ovenschotel met geitenkaas
Serveer deze verwennerij met verse rucola.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g koelverse aardappelschijfjes
2 courgettes
2 rode uien
150 g geraspte belegen geitenkaas
16 semi-zongedroogde tomaten
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)