Ovenschotel met witvis en roomkaas
Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.
Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.
Verhit de roomkaas 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de roomkaas eroverheen.
Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Ovenschotel met witvis en roomkaas
Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.
Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.
Verhit de roomkaas 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de roomkaas eroverheen.
Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries koolvisfilets
½ bloemkool
4 tomaten
250 g roomkaas kruiden
500 g aardappelschijfjes
100 ml verse slagroom
30 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 25 cm)