Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus
Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min mee.
Schep de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de pasta en schep de helft van de tomaten-mascarponesaus erop. Dek af met de rest van de pasta en verdeel de rest van de tomaten-mascarponesaus erover. Bestrooi de schotel met de kaas. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15 min. door en door heet worden en bruin kleuren.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus
Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen.
hoofdgerecht
null personen
724 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min mee.
Schep de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de pasta en schep de helft van de tomaten-mascarponesaus erop. Dek af met de rest van de pasta en verdeel de rest van de tomaten-mascarponesaus erover. Bestrooi de schotel met de kaas. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15 min. door en door heet worden en bruin kleuren.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
1 ui
3 el traditionele olijfolie
350 g half-om-halfgehakt
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
450 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
50 g geraspte belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter