Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas
Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Doe ondertussen het gehakt, de selderij, peper en wat zout in een kom en kneed goed door. Vorm met vochtige handen 6 gelijke balletjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kaas toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg de pasta, snijbonen en een beetje kookvocht toe en schep om.
Verdeel de pasta over diepe borden en leg de balletjes erop. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.
Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas
Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Doe ondertussen het gehakt, de selderij, peper en wat zout in een kom en kneed goed door. Vorm met vochtige handen 6 gelijke balletjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kaas toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg de pasta, snijbonen en een beetje kookvocht toe en schep om.
Verdeel de pasta over diepe borden en leg de balletjes erop. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g penne
200 g ongesneden snijbonen
200 g half-om-halfgehakt
2 tl gedroogd selderijblad
2 el traditionele olijfolie
250 ml Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
75 g gorgonzola & mascarpone (gormas)
½ citroen