Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
bewaar
bewaar

Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

40 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.

Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de helft van de geraspte kaas. Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie. Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af. Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig