Spaanse erwtensoep
Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo!
Aan de slag
Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snijd de chorizoworst in schuine plakken. Snijd de ui in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd de prei in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.
Schenk de erwtensoep erbij en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de chorizo toe en warm 1 min. mee. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Serveer met het brood.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Spaanse erwtensoep
Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo!
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snijd de chorizoworst in schuine plakken. Snijd de ui in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd de prei in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.
Schenk de erwtensoep erbij en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de chorizo toe en warm 1 min. mee. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Serveer met het brood.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen boulogne afbakstokbrood
250 g chorizo (worst)
2 g uien
1 prei
2 el verse peterselie
3 el traditionele olijfolie
800 ml rijkgevulde erwtensoep in blik
1 tl paprikapoeder