Kipsaltimbocca met rauwe ham en groenten
Variatie op de Italiaanse klassieker geserveerd met romige spaghetti.
Aan de slag
Boen de citroen schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Was de courgettes en schaaf met de kaasschaaf in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Was de prei en snijd in ringen.
Doe de knoflook en peterselie in een hoge beker met 6 el olie en het citroensap en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi het vlees rondom met de salie en peper en wikkel elke filet in 3 plakken parmaham (kip saltimbocca).
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 9 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette, prei, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
Neem de saltimbocca's uit de pan en leg op een bord. Giet de pasta af en meng met de knoflook-peterselie-olie en de groenten door het bakvet van de saltimbocca’s. Verdeel over de borden. Leg er een saltimbocca bij en verdeel de hüttenkäse erover. Leg er een plakje citroen op en serveer.
Kipsaltimbocca met rauwe ham en groenten
Variatie op de Italiaanse klassieker geserveerd met romige spaghetti.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Was de courgettes en schaaf met de kaasschaaf in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Was de prei en snijd in ringen.
Doe de knoflook en peterselie in een hoge beker met 6 el olie en het citroensap en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi het vlees rondom met de salie en peper en wikkel elke filet in 3 plakken parmaham (kip saltimbocca).
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 9 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette, prei, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
Neem de saltimbocca's uit de pan en leg op een bord. Giet de pasta af en meng met de knoflook-peterselie-olie en de groenten door het bakvet van de saltimbocca’s. Verdeel over de borden. Leg er een saltimbocca bij en verdeel de hüttenkäse erover. Leg er een plakje citroen op en serveer.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
2 courgettes
2 tenen knoflook
15 g peterselie
1 prei
10 el traditionele olijfolie
2 kipfilet
4 tl gedroogde salie
140 g parmaham
300 g spaghetti
200 g koelverse hüttenkäse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer