Gegrilde asperges met spek
Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.
Aan de slag
Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.
Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.
Gegrilde asperges met spek
Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.
Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
1 el kristalsuiker
250 g magere ontbijtspek
2 el traditionele olijfolie
180 g aardappelpuree à la minute naturel
½ zakje verse bieslook
75 g rucola