Gegrilde asperges met spek
bewaar
bewaar

Gegrilde asperges met spek

Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.

Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.

Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde asperges met spek

Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig