Tomaattimbaaltjes
Aan de slag
Tomaten schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Brood van korst ontdoen en (in keukenmachine) fijn verkruimelen. Kruiden van takjes rissen en fijnsnijden. In kom tomatenplakjes mengen met broodkruim, knoflook en driekwart van kruiden. Op smaak brengen met peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Helft van tomatenmengsel over bodem uitspreiden en aan beide kanten bakken. Overdoen op bord. Nog 2 el olie verhitten en rest van tomaten op zelfde manier bakken. Ovengrill voorverwarmen. In timbaaltjes laagje kaas doen. Helft van tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bestrooien met helft van resterende kaas. Rest van tomaten erop doen en iets aandrukken. Rest van kaas erover verdelen. Timbaaltjes onder grill zetten en bovenkant in 2 min. goudbruin laten kleuren. Glad mes langs rand van vormpjes halen en inhoud voorzichtig op vier borden storten. Achtergehouden kruiden rondom strooien. (Lauw)warm serveren.
Tomaattimbaaltjes
voorgerecht
null personen
175 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Brood van korst ontdoen en (in keukenmachine) fijn verkruimelen. Kruiden van takjes rissen en fijnsnijden. In kom tomatenplakjes mengen met broodkruim, knoflook en driekwart van kruiden. Op smaak brengen met peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Helft van tomatenmengsel over bodem uitspreiden en aan beide kanten bakken. Overdoen op bord. Nog 2 el olie verhitten en rest van tomaten op zelfde manier bakken. Ovengrill voorverwarmen. In timbaaltjes laagje kaas doen. Helft van tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bestrooien met helft van resterende kaas. Rest van tomaten erop doen en iets aandrukken. Rest van kaas erover verdelen. Timbaaltjes onder grill zetten en bovenkant in 2 min. goudbruin laten kleuren. Glad mes langs rand van vormpjes halen en inhoud voorzichtig op vier borden storten. Achtergehouden kruiden rondom strooien. (Lauw)warm serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g tasty tom tomaten
2 sneetjes bruinbrood
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
1 teentje knoflook
0 versgemalen zwarte peper
4 eetlepels olijfolie
75 g pecorino kaas
Dit heb je nodig
soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet