Gefrituurde groente-en vleeshapjes
Aan de slag
Broccoliroosjes ca. 2 minuten koken in flinke bodem water. Goed laten uitlekken. Artisjokbodems droogdeppen met keukenpapier en halveren. Lamshaasje met scherp mes in dunne plakjes snijden. Portobello schoonvegen met keukenpapier. Steel verwijderen en in 2 plakjes snijden. Hoed van portobello in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Zaadjes verwijderen.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwitten stijf kloppen. In kom zelfrijzend bakmeel, keukenkruiden, olie en ca. 125 ml lauwwarm water gladroeren. Eiwit erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Twee serveerschalen verwarmen. Groenten en plakjes vlees per soort door beslag wentelen en in 1 à 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Gefrituurde groente-en vleeshapjes
voorgerecht
null personen
390 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Broccoliroosjes ca. 2 minuten koken in flinke bodem water. Goed laten uitlekken. Artisjokbodems droogdeppen met keukenpapier en halveren. Lamshaasje met scherp mes in dunne plakjes snijden. Portobello schoonvegen met keukenpapier. Steel verwijderen en in 2 plakjes snijden. Hoed van portobello in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Zaadjes verwijderen.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwitten stijf kloppen. In kom zelfrijzend bakmeel, keukenkruiden, olie en ca. 125 ml lauwwarm water gladroeren. Eiwit erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Twee serveerschalen verwarmen. Groenten en plakjes vlees per soort door beslag wentelen en in 1 à 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g broccoliroosjes
4 artisjokbodems
1 lamshaasje
1 portobello
2 Tasty Tom tomaten
2 eiwitten
100 g zelfrijzend bakmeel
3 theelepels Italiaanse keukenkruiden
3 eetlepels olijfolie
0 zout
0 (versgemalen) peper
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier