Kruidige appelbeignets met geitenkaas
Aan de slag
Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden. Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap. In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper. Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel. Afdekken met andere helft. In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en 1/2 tl zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 min. met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.
Appelbeignets eventueel 10 min. in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
nagerecht
null personen
320 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden. Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap. In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper. Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel. Afdekken met andere helft. In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en 1/2 tl zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 min. met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.
Appelbeignets eventueel 10 min. in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 grote appels
1 citroen
150 g zachte geitenkaas
1 tl gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 el vloeibare honing
0 versgemalen zwarte peper
2 eieren
250 ml karnemelk
125 g zelfrijzend bakmeel
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
frituurpan