Gefrituurde groente-envelop
Aan de slag
Fillodeeg afdekken met theedoek (tegen uitdroging). Aardappelen in 20 min. in weinig water gaarkoken. Aardappelen iets laten afkoelen, schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 el olie verhitten en sjalot en tuinerwten 2 min. roerbakken. Gember erdoor roeren en even meebakken. Currypasta en 3 el water erdoor roeren. Van vuur af aardappelblokjes en koriander erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout. Fillovellen halveren. Op elke deegreep 1 el aardappelmengsel in hoek leggen. Bloem met 1 el water tot glad papje roeren en deegranden hiermee dun bestrijken. Deeg voorzichtig rond vulling tot driehoekje dichtvouwen. In frituurpan of diepe koekenpan olie verhitten en samosa's met ca. 3 tegelijk in 1 min. bruinbakken. Samosa's op keukenpapier laten uitlekken. Samosa's kunnen koud of warm worden geserveerd.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Gefrituurde groente-envelop
voorgerecht
null personen
310 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Fillodeeg afdekken met theedoek (tegen uitdroging). Aardappelen in 20 min. in weinig water gaarkoken. Aardappelen iets laten afkoelen, schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 el olie verhitten en sjalot en tuinerwten 2 min. roerbakken. Gember erdoor roeren en even meebakken. Currypasta en 3 el water erdoor roeren. Van vuur af aardappelblokjes en koriander erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout. Fillovellen halveren. Op elke deegreep 1 el aardappelmengsel in hoek leggen. Bloem met 1 el water tot glad papje roeren en deegranden hiermee dun bestrijken. Deeg voorzichtig rond vulling tot driehoekje dichtvouwen. In frituurpan of diepe koekenpan olie verhitten en samosa's met ca. 3 tegelijk in 1 min. bruinbakken. Samosa's op keukenpapier laten uitlekken. Samosa's kunnen koud of warm worden geserveerd.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 vellen filodeeg
2 aardappelen
1 el olie
1 sjalot
125 g tuinerwten
2 tl verse gemberwortel
2 el milde Indiase currypasta
½ zakje verse koriander
1 el bloem
0 olie om te frituren