Gefrituurde kip met rode curry-kokosdip
Aan de slag
Kip in blokjes van ca. 2 bij 2 cm snijden. In steelpan currypasta losroeren met kokosmelk en langzaam aan de kook brengen, saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met tamarindepasta.
In wok of friteuse olie verhitten tot ca. 170 °C. Stukjes kip in kom omscheppen met bloem. Kipblokjes in gedeelten in ca. 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Kip uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Kipblokjes op warme serveerschaal leggen, currysaus en uitjes er apart bij geven. Lekker met mihoen of rijst en salade.
Tamarindepasta is goed te vervangen door limoensap.
Gefrituurde kip met rode curry-kokosdip
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kip in blokjes van ca. 2 bij 2 cm snijden. In steelpan currypasta losroeren met kokosmelk en langzaam aan de kook brengen, saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met tamarindepasta.
In wok of friteuse olie verhitten tot ca. 170 °C. Stukjes kip in kom omscheppen met bloem. Kipblokjes in gedeelten in ca. 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Kip uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Kipblokjes op warme serveerschaal leggen, currysaus en uitjes er apart bij geven. Lekker met mihoen of rijst en salade.
Tamarindepasta is goed te vervangen door limoensap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet
3 eetlepels rode currypasta
400 ml kokosmelk
2 theelepels tamarindepasta
2 eetlepels bloem
4 eetlepels gefruite uitjes
0 olie om te frituren