Pappardelle met verse tomatensaus
Aan de slag
(ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.
Tomatensaus (pomarola) maken
Instructievideo - 01:39 min.
Pappardelle met verse tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
(ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 trostomaten
1 rode peper
1 zakje gepelde pistachenootjes
1 zakje verse basilicum
2 takjes munt
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 bak verse pappardelle
100 g grano padano kaas