Roergebakken spinazie met pijnboompitten
Aan de slag
Verhit ⅜ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
Verhit ⅜ van de olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin. Pers de knoflook boven de spinazie. Voeg het citroensap en -rasp toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten.
Snijd de tomaten heel fijn. Verdeel de hamburgers over borden en schep op elk de fijngesneden tomaten. Serveer de spinazie en de aardappelschijfjes ernaast. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout.
Roergebakken spinazie met pijnboompitten
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅜ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
Verhit ⅜ van de olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin. Pers de knoflook boven de spinazie. Voeg het citroensap en -rasp toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten.
Snijd de tomaten heel fijn. Verdeel de hamburgers over borden en schep op elk de fijngesneden tomaten. Serveer de spinazie en de aardappelschijfjes ernaast. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 el traditionele olijfolie
700 g koelverse aardappelschijfjes
50 g pijnboompitten
½ citroen
900 g verse spinazie
4 vegetarische hamburgers
2 tenen knoflook
6 zongedroogde tomaten in olie