Spaanse spinazie
In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Spaanse spinazie
In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.
bijgerecht
null personen
200 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
2 el traditionele olijfolie
150 g vegetarische spekreepjes
1 teen knoflook
400 g wilde spinazie