Gebakken rucola, sla en spinazie
Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Scheur het blad van de kropsla in stukken en zet apart. Houd wat rucola achter voor garnering, snijd de rest grof en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en chilipeper 1 min.
Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. al omscheppend slinken. Voeg de sla en rucola toe en bak nog 2 min. mee. Schep de achtergehouden rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gebakken rucola, sla en spinazie
Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.
bijgerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Scheur het blad van de kropsla in stukken en zet apart. Houd wat rucola achter voor garnering, snijd de rest grof en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en chilipeper 1 min.
Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. al omscheppend slinken. Voeg de sla en rucola toe en bak nog 2 min. mee. Schep de achtergehouden rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el pijnboompitten
1 kropsla
75 g rucola
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen chilipeper
400 g verse spinazie