Spinazie met pijnboompitten
bewaar
bewaar

Spinazie met pijnboompitten

Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.

Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.

serveertipOok te serveren als tapa.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinazie met pijnboompitten

Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig