Mangochutney
Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.
Aan de slag
Schil en snijd het vruchtvlees van de mango (ca. 450 g vruchtvlees) in stukjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, korianderzaad, nigellazaad en cayennepeper toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de mangostukjes, azijn, rozijnen, suiker en het water toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. koken. Plet de grotere stukken mango een beetje met een pureestamper.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg na 20 min. 2 el sap, het rasp en het zout toe. Meng goed en voeg eventueel meer azijn of wat meer suiker toe. Laat zonder deksel op de pan inkoken toe een dikke jam, dit duurt ca. 10 min.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Mangochutney
Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.
bijgerecht
null porties
590 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil en snijd het vruchtvlees van de mango (ca. 450 g vruchtvlees) in stukjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, korianderzaad, nigellazaad en cayennepeper toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de mangostukjes, azijn, rozijnen, suiker en het water toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. koken. Plet de grotere stukken mango een beetje met een pureestamper.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg na 20 min. 2 el sap, het rasp en het zout toe. Meng goed en voeg eventueel meer azijn of wat meer suiker toe. Laat zonder deksel op de pan inkoken toe een dikke jam, dit duurt ca. 10 min.
algemeen:
dieettip:
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 verse mango's
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 el zonnebloemolie
1 tl korianderzaad
1 tl nigellazaad
½ tl gemalen cayennepeper
50 ml azijn
25 g rozijnen
1 tl kristalsuiker
100 ml water
1 biologische citroen
1 tl zout