Mangochutney
bewaar
bewaar

Mangochutney

Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snijd het vruchtvlees van de mango (ca. 450 g vruchtvlees) in stukjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, korianderzaad, nigellazaad en cayennepeper toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de mangostukjes, azijn, rozijnen, suiker en het water toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. koken. Plet de grotere stukken mango een beetje met een pureestamper.

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg na 20 min. 2 el sap, het rasp en het zout toe. Meng goed en voeg eventueel meer azijn of wat meer suiker toe. Laat zonder deksel op de pan inkoken toe een dikke jam, dit duurt ca. 10 min.

algemeenDit recept is goed voor 400 g chutney, de voedingswaarden zijn berekend op deze hoeveelheid.
dieettipLekker als dip bij een borrelplank of een boterham met oude kaas. Let op, het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
bewaartipChutney blijft ongeopend enkele weken in de koelkast houdbaar.
combinatietipLekker als voorgerecht bij peperpaté of als dipsaus bij cassavechips.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mangochutney

Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig