Pittige aardbeienchutney
bewaar
bewaar

Pittige aardbeienchutney

Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

35 min. bereiden / 1 uur wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.

Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen. Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 porties), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.

Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige aardbeienchutney

Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig