Tira-roomkaascake
Aan de slag
Gelatine weken in water. In kom roomkaas met suiker los roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en in helft van hete koffie oplossen. Koffielikeur door gelatinemengsel roeren. Koffiemengsel door roomkaasmengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van koffie in diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door koffie halen. Cakevorm vullen met laag lange vingers en 1/3 van roomkaasmengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. Cake uit vorm nemen en met cacaopoeder bestrooien.
Tira-roomkaascake
nagerecht
null personen
290 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Gelatine weken in water. In kom roomkaas met suiker los roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en in helft van hete koffie oplossen. Koffielikeur door gelatinemengsel roeren. Koffiemengsel door roomkaasmengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van koffie in diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door koffie halen. Cakevorm vullen met laag lange vingers en 1/3 van roomkaasmengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. Cake uit vorm nemen en met cacaopoeder bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
2 pakjes verse roomkaas
75 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
250 ml hete sterke koffie
5 eetlepels koffielikeur
1 pak lange vingers
1 eetlepel cacaopoeder
Dit heb je nodig
cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet of bekleed met plasticfolie