Thaise kipcurry
Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.
Aan de slag
Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin. Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.
Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.
Thaise kipcurry
Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin. Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.
Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
1 Shanghai paksoi
2 el traditionele olijfolie
300 g kipfiletblokjes
1 el Thaise groene currypasta
250 g koelverse gebroken sperziebonen
200 ml kokosmelk
2 el vissaus
½ tl kristalsuiker
2 el ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
wok