Mediterrane kabeljauw met penne
Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en week ca. 15 min. in warm water. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in.
Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met kruiden, peper en eventueel zou. Schenk de wijn erover. Verdeel de tomaten en olijven erover. Bestrooi met kaas, peper en eventueel zout. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 25 min. haar en bruin. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de penne.
Mediterrane kabeljauw met penne
Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en week ca. 15 min. in warm water. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in.
Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met kruiden, peper en eventueel zou. Schenk de wijn erover. Verdeel de tomaten en olijven erover. Bestrooi met kaas, peper en eventueel zout. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 25 min. haar en bruin. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de penne.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g koelverse zongedroogde tomaten
500 g trostomaten
240 g zwarte olijven zonder pit
2 el boter om in te vetten
400 g verse kabeljauwfilets
2 el koelverse Italiaanse kruidenmix
100 ml droge witte wijn
150 g gemalen oude kaas
350 g penne
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 1.5 liter)